Tost francuski z owocami

To danie łączy w sobie chrupkość i delikatność, a dodatek świeżych owoców i syropu kokosowego sprawia, że jest jeszcze bardziej kuszące. Polecam je na szczególne okazje, albo takie, w których w domu schowała się na później brioche.


Składniki:

  • 4 grube kromki czerstwej briochy

  • 2 jajka

  • 200 ml mleka

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • 1/2 łyżeczki wanilii (opcjonalnie)

  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

  • masło lub olej kokosowy do smażenia

  • garść świeżych truskawek, pokrojonych

  • garść borówek

  • syrop kokosowy do polania

 

Sposób przygotowania:

  1. W głębokiej misce wymieszaj mleko, jajka, cynamon, wanilię i cukier. Kromki briochy zanurz w tej mieszance i pozostaw na 30 minut, aby dobrze nasiąkły.

  2. Na dużej patelni rozgrzej masło lub olej kokosowy. Wyjmij kromki briochy z mieszanki i smaż je na złoty kolor z obu stron.

  3. Gotowe tosty podawaj z truskawkami, borówkami i polej syropem kokosowym.

Previous
Previous

Kanapka ze stekiem Wagyu

Next
Next

Najpyszniejszy burger na świecie